Tuesday, April 22, 2008

bac

BACALAUREÁT, -Ă, bacalaureaţi, -te, subst. 1. S.n. Examen general pentru absolvenţii liceului, a cărui promovare dă dreptul la înscrierea într-o instituţie de învăţământ superior. ♢ Titlu obţinut în urma acestui examen. 2. S.m. şi f. Persoană care a promovat examenul de bacalaureat (1). [Pr.: -la-u-re-at] – Din fr. baccalauréat. // sursa

Cuvantul blestemat, care, mai devreme sau mai tarziu, inspira tuturor frica.
Este ciudat sa auzi de la batranii care au cu un an mai mult decat noi, cei care traim aceasta frica, cum ca bacul este o gluma, o tampenie si ca nu ar trebui sa ne stresam. Sigur, unii din voi au putut copia pe rupte, dar ne putem baza pe chestia asta? Bineinteles ca nu..

Ca totul sa fie si mai usor, variantele finale apar tarziu: 18 aprilie sau cand dracu' au aparut. Anul trecut au fost 100, nu combinari de n luate cate k! Anul trecut in februarie/martie deja erau publicare variantele. Si sa nu mai vorbim de gradul de dificultate...

Ce vrei sa faci in viitor? Conteaza? Trebuie pusa o amprenta pe tine, o stampila. Trebuie sa fii categorisit si tu ca si bade' Ion din fundul satului. Diferenta este ca el pe parcurul a patru ani de liceu are note mult mai bune decat tine, si probabilitatea ca el sa poata copia la bac este mult mai mare.
Trebuie sa fii etichetat cu o nota pentru cat de bine ai tocit la romana niste comentarii. Trebuie sa inveti la romana ca si cei de la celelalte profile, ca deh, la romani nu conteaza. Mate-info fiind trebuie sa facem biologia si chimia ca si cei de la bio-chimie. Romana ca si cei de la filologie. Este corect? Bineinteles! Ei din clasa a 10a nu au mai pupat matematica si se impiedica de calcularea notei de plata intr-un bar, dar nu asta conteaza. Ei sunt capabili sa faca un comentariu la un nivel mult mai inalt..

// copiat de pe biscuite stricat

No comments: