Sunday, April 6, 2008

Re: Recreatie

RELAXÁRE s. f. 1. acţiunea de a se relaxa. ♢ liniştire a nervilor; destindere. ♢ scădere din intensitate a tensiunii dramatice. 2. scădere a tensiunilor interne dintr-un corp, deformaţia lui rămânând constantă. 3. proces ireversibil prin care un sistem fizic tinde, în anumite condiţii, spre starea de echilibru termodinamic, electric etc. (< relaxa)

Ma rog, partea cu sitemul termodinamic nu cred ca se aplica aici.
Deci asta zic expertii... de acord... relaxarea e destindere, e abandonarea tensiunilor dramatice. Asta ce inseamna? Inseamna sa nu te gandesti la ele!

Uitandu-te pe tavan sau in gol nush cat de mult ajuta, adica eu personal daca ma uit la tavan, nu ma pot abtine sa nu ma gandesc la ceva, acel ceva fiind deseori problemele vietii, astfel nu ma relaxez ci intru intr-o stare vegetativa macinatoare in care sunt constient de probleme dar totusi nu fac nimic.

Relaxarea pentru mine inseamna sa joc tenis, sa inot, sa cant la chitara, sa cant, sa ascult muzica. Toate astea sunt activitati care imi plac foarte mult si ma tin concentrat la ceea ce fac chair atunci, astfel uit de celelalte, deci, ma relaxez.

E important sa gasesti ceva ce-ti place foarte mult, un hobby, sau sa gasesti o melodie ale carei cersri te definesc, sau un stil de muzica care iti place foarte mult, pentru a te putea cufunda intr-o alta lume pentru acele cateva minute de relaxare.

Fiecare om trebuie sa isis gaseasca singur aceste lucruri. Eu, spre exemplu, cand ascult muzica pentru a ma relaxa, nici macar nu intru pe mess, nu fac nimic doar o ascult, sa nu fiu perturbat de nimic altceva.

Mai e un factor foarte important, zic eu: relaxarea e mult mai dulce cand ti-ai terminat toate treburile. Cand stii ca ti-ai facut datoria si ai facut tot ce ai avut de facut si apoi te resfatesti cu ceva ce-ti place spre a te destinde, simti ca totul e meritul tau si mu te mai bantuie nici macar o particula din constiinta care iti zice ca "mai ai treaba".

Pa!

No comments: